Lekker eten en drinken in passantenhaven van Joure

Lekker eten en drinken in passantenhaven van Joure

Publicatiedatum: 9 Juni 2011
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl

Joure, hoofdstad van culinair Fryslân (3)

JOURE (NL) – De hoofdplaats van de gemeente Skarsterlân, Joure, staat bekend om de vele evenementen, het grote museum met onder andere de historie van koffiebrander Douwe Egberts, de vele aparte kleding- en cadeauwinkels, de Friese klokken- en barometermakers en gezellige kroegen en restaurants. 

Zorgt voor goed eten en drinken in de passantenhaven van Joure: Bas Baay.

De nieuwe serre is erg geschikt voor party’s.

Zorgt voor goed eten en drinken in de passantenhaven van Joure: Bas Baay.
De nieuwe serre is erg geschikt voor party’s.

Wat velen niet weten: het sfeervolle centrum van Joure kun je ook heel goed per boot bereiken. En eenmaal in die haven, tegenover de oude scheepswerf van De Jong, begint direct de gezelligheid die Bas Baay al jaren serveert in de Oranjerie. Het is een verrassend mooi ingericht eetcafé met een diamantvormige serre en terrassen aan alle kanten.

Dinsdag 7 juni 2011 was het bij hem haast net zo druk met het proeven van Hollandse Nieuwe als bij Reitse Spanninga, de restaurateur van ’t Plein en de kok van Omrop Fryslân. Maar bij de heer Baay geen bekende Friese zakenlui in een strak pak met een perfect sluitende stropdas — bij de heersende warmte suïcidebevorderend — maar “het gewone volk”, de bootjesmensen, de dorpelingen. De capaciteit van zijn havencafé en restaurant is dan ook groot. In het eetcafé kunnen 50 mensen aanschuiven, in de serre kunnen 175 personen onder dak genieten van het buitenleven. “Onze locatie is ook zeer in trek bij mensen die een feestje willen houden,” zegt de heer Baay. “We hebben daarvoor alles in huis.”

Lees meer Lekker eten en drinken in passantenhaven van Joure