De Posthoorn in Stavoren lokt vaar- en fietstoerist met lage prijzen
Publicatiedatum: 12 april 2013
Reporter: Albert Hendriks – Friesland Holland Nieuwsdienst – www.friesnieuws.nl
Zanger en vishandelaar Doede Bleeker blij met opkrikken Smidstraat
STAVOREN (NL) – De Posthoorn schalt weer, in hanzestad Stavoren. Donderdagavond 11 april 2013 openden Durk Agricola, eigenaar van het totaal verbouwde en heringerichte café-restaurant, en uitbater Mient van der Zaag hun zaak.
Qua inrichting sluit De Posthoorn aan bij de wens van toeristen: klassiek bruin, gezellig en niet duur. €13,50 vragen ze er voor een hoofdgerecht. Overbuurman zanger Doede Bleeker van de gelijknamige visserij en viszaak aan de Smidstraat is blij dat er “eindelijk weer een fatsoenlijk horecabedrijf” in het al jaren leegstaande pand zit.
Durk Agricola, ook eigenaar van horecapanden in Oudemirdum en Sloten, kocht het “spultsje” om het in zijn geliefde nostalgische stijl te verbouwen en rendabel te maken. Geen grootstedelijke kunst en andere moderne fratsen, maar een uitnodigende entree en serre en concentratie op goed eten en drinken voor weinig geld. Het bureau voor toerisme Friesland Holland probeert Agricola en Van der Zaag over te halen zich aan te sluiten bij de Fries Menu-formule, de promotie van zeer vriendelijk geprijsde en hoogwaardige Friese toeristenmenu’s.
De Posthoorn in Stavoren beantwoordt aan het verlangen van toeristen en inwoners naar romantiek en oerhollandse gezelligheid. |
De overbuurman van De Posthoorn, visserman en zanger Doede Bleeker (links) in gesprek met André Haverkamp, de bouwkundige van de Friese horecavastgoedspecialist Durk Agricola. |
Horecapandenopknapper Durk Agricola (rechts, in gesprek met zijn exploitant Mient van der Zaag) is klein van stuk, maar heeft “de klauwen van een bouwvakker”. Zijn handen zijn twee keer zo groot als die van een ICT’er, ook wel nodig vanwege zijn voorkeur voor stoere balkenplafonds. |
Info: www.posthoornstavoren.nl
Info Fries Menu: www.friesmenu.nl